Definir les opcions de configuració de l'etiqueta de Google

L'etiqueta de Google us permet enviar dades des del lloc web a destinacions de producte de Google connectades per ajudar-vos a mesurar l'efectivitat del vostre lloc web i dels vostres anuncis. Un cop hàgiu afegit l'etiqueta de Google al lloc web, s'enviarà a les destinacions de productes de Google enllaçades, com ara Google Ads i Google Analytics. Podeu implementar una única etiqueta de Google per a tots els productes i comptes.

Abans de definir les opcions de configuració de l'etiqueta de Google, assegureu-vos de configurar l'etiqueta de Google en totes les pàgines del lloc web.

Aquest article explica com podeu definir les opcions de configuració de l'etiqueta de Google. També podeu gestionar l'etiqueta de Google editant-ne el nom, combinant etiquetes de Google o afegint i traient destinacions.

Obriu la configuració de l'etiqueta de Google.

Instruccions per a Google Ads

Instruccions per a Google Analytics

1. Obriu Google Analytics.
  2. Aneu a la pantalla Administració .
  3. A Fluxos de dades , feu clic en un flux de dades per veure'n els detalls.
    Resultat: la pantalla us ha de mostrar la configuració de Google Analytics i la de l'etiqueta de Google.Captura de pantalla de la configuració del flux de dades de Google Analytics 4. Les opcions de configuració de l'etiqueta de Google es troben a la configuració del flux de dades.

Instruccions per a Google Tag Manager

Nota: per veure els identificadors de l'etiqueta de Google a Google Tag Manager, heu de gestionar una etiqueta de Google Ads, d'Analytics o de Google en un contenidor.

1. Obriu Google Tag Manager.
  2. Feu clic a la pestanya Etiquetes de Google per veure les etiquetes de Google que heu configurat prèviament.
    Visió general de l'etiqueta de Google a Google Tag Manager
  3. Feu clic al nom de l'etiqueta per editar la configuració de l'etiqueta de Google.

Definir les opcions de configuració de l'etiqueta de Google

Il·lustració de la pestanya Configuració a l'etiqueta de Google.

A la configuració de l'etiqueta de Google, feu clic a Mostra-ho tot per revisar totes les opcions de configuració disponibles.

Nota: les opcions de configuració de l'etiqueta afecten el comportament de l'etiqueta de Google i les dades que s'envien a les destinacions configurades. Algunes opcions de configuració us poden resultar més o menys rellevants segons els productes que feu servir.
Si voleu, podeu configurar opcions que siguin menys rellevants per a l'ús que feu de l'etiqueta de Google. Quan afegiu destinacions de producte noves o les seves capacitats canviïn, la configuració s'aplicarà.
Opcions de configuració Descripció Rellevant per a Google Analytics Rellevant per a Google
Ads
Gestiona la detecció automàtica d'esdeveniments Configureu els tipus d'esdeveniments que l'etiqueta de Google ha de detectar automàticament per al mesurament en destinacions associades.
Configura els dominis Especifiqueu una llista de dominis per al mesurament entre dominis.
Permet les capacitats de dades proporcionades per l'usuari Configureu si voleu que la vostra etiqueta de Google permeti que s'incloguin les dades proporcionades per l'usuari al mesurament dels productes de destinació que accepten aquestes dades. Actualment no
Recull esdeveniments de Universal Analytics Recolliu un esdeveniment cada vegada que es compleixi un termini o es produeixi un esdeveniment personalitzat de ga() o una crida d'excepció de Universal Analytics al vostre lloc web. Actualment no
Defineix el trànsit intern Definiu adreces IP el trànsit de les quals s'hagi de marcar com a intern. Actualment no
Enumera les referències no desitjades Especifiqueu els dominis el trànsit dels quals no s'hagi de considerar una referència. Actualment no
Ajusta el temps d'espera de la sessió Definiu quant poden durar les sessions. Actualment no
Anul·la la configuració de galetes Canvieu la durada i el mode d'actualització de les galetes. Actualment no
Gestiona l'ús de dades als serveis de Google Trieu quins serveis de Google poden rebre dades consentides dels usuaris finals a l'Espai Econòmic Europeu (EEE) amb finalitats publicitàries.

Definir les opcions de configuració de l'etiqueta de Google

Gestiona la detecció automàtica d'esdeveniments

Seleccioneu els tipus d'esdeveniments que l'etiqueta de Google ha de detectar automàticament per al mesurament en destinacions associades. De manera predeterminada, tots els tipus d'esdeveniment estan activats.

Si desactiveu la detecció automàtica d'esdeveniments, els productes i els comptes que utilitzen aquesta etiqueta de Google no podran rebre dades associades. En comptes d'això, us recomanem que desactiveu la recollida d'aquests esdeveniments a la vostra destinació.

De manera predeterminada, tots els tipus d'esdeveniment estan activats. Feu clic a l'interruptor per desactivar els tipus d'esdeveniment següents:

• Visualitzacions de pàgina: detecta un esdeveniment de visualització de pàgina cada vegada que es carrega una pàgina. No podeu desactivar aquest tipus d'esdeveniment.
  • Visualitzacions de pàgina quan l'historial del navegador canvia: detecta un esdeveniment de visualització de pàgina cada vegada que el lloc web canvia l'estat de l'historial del navegador. Aquesta opció de configuració és útil per detectar visualitzacions de pàgina en aplicacions d'una sola pàgina.
  • Desplaçaments: detecta esdeveniments de desplaçament cada vegada que un visitant arriba al final de la pàgina.
  • Clics de sortida: detecta un esdeveniment de clic de sortida cada vegada que un visitant fa clic en un enllaç que el dirigeix fora dels vostres dominis. De manera predeterminada, els esdeveniments de clic de sortida es produiran en el cas dels enllaços que dirigeixin fora del domini actual. Els enllaços a dominis configurats per al mesurament entre dominis (a l'opció de configuració "Configura els dominis") no activaran esdeveniments de clic de sortida.
  • Interaccions amb formularis: detecta un esdeveniment d'interacció amb un formulari o d'enviament d'un formulari cada vegada que un visitant interacciona amb un formulari del vostre lloc web.
  • Implicació amb vídeo: detecta esdeveniments de reproducció, progrés i visualització completa d'un vídeo quan els visitants miren vídeos inserits al vostre lloc web. De manera predeterminada, els esdeveniments de vídeo es detectaran automàticament en el cas dels vídeos de YouTube inserits al vostre lloc web que tinguin activada la compatibilitat amb l'API JS.
  • Baixades de fitxer: detecta un esdeveniment de baixada de fitxer cada vegada que es fa clic en un enllaç a un document comú, a un fitxer comprimit, a una aplicació, a un vídeo o a una extensió d'àudio.

Configura els dominis

Especifiqueu tots els vostres dominis que utilitzen aquesta etiqueta. Aquesta llista activa el mesurament entre dominis i defineix millor quins enllaços del vostre lloc web no activen esdeveniments de clic de sortida quan es fa servir la detecció automàtica d'esdeveniments.

1. Si feu servir la mateixa etiqueta de Google en diversos dominis, es detecten automàticament i es mostren a la secció Recomanacions. Per acceptar una recomanació, feu clic a Afegeix.
    Per afegir un domini manualment, feu clic a Afegeix una condició, a Inclou els dominis que coincideixin amb les condicions següents:
    • Trieu un tipus de concordança.
    • A Domini, introduïu l'identificador del domini del qual voleu cercar coincidències (com ara example.com).
    • Afegiu tots els dominis que vulgueu incloure al mesurament entre dominis.
  2. Un cop hàgiu especificat tots els dominis que utilitzen aquesta etiqueta, feu clic a Desa.

Els canvis que feu aquí poden afectar altres etiquetes de Google que es carreguin a la mateixa pàgina.

Verificar que el mesurament entre dominis funciona correctament

El mesurament entre dominis funciona afegint paràmetres als URL del vostre lloc web. En casos excepcionals, és possible que el vostre servidor web pateixi un error, com ara retornar un codi de resposta d'error 5xx o no iniciar una baixada.

Per verificar el mesurament entre dominis:

1. Obriu una pàgina del vostre lloc web que contingui un enllaç o un formulari que dirigeixin a un domini configurat per al mesurament entre dominis.
  2. Feu clic a l'enllaç o envieu el formulari per navegar fins al domini de destinació.
  3. Comproveu que la pàgina es carregui correctament.
  4. Verifiqueu que l'URL del domini de destinació contingui el paràmetre d'enllaçament _gl, per exemple: https://www.example.com/?_gl=1*abcde5*.
  5. Si el vostre lloc web proporciona baixades: navegueu fins a una pàgina que contingui el paràmetre d'enllaçament a l'URL i inicieu una baixada. Comproveu que la baixada s'iniciï correctament.

Si detecteu un error, proveu de resoldre problemes relacionats amb el mesurament entre dominis.

Permet les capacitats de dades proporcionades per l'usuari

Les dades proporcionades per l'usuari al vostre lloc web ajuden a millorar el mesurament i us ofereixen més estadístiques. Google només utilitzarà les dades que compartiu per oferir-vos serveis, inclosa l'assistència tècnica. No compartirà les vostres dades amb tercers.

Condicions dels productes de destinació

Els productes de destinació no recolliran dades si les condicions del servei del producte en qüestió no ho permeten o si no s'accepten les condicions necessàries per recollir dades d'aquesta funció.

Configuració

1. Per controlar si els productes de destinació poden rebre dades d'aquesta funció, activeu o desactiveu l'opció Permet les capacitats de dades proporcionades per l'usuari. Nota: si decidiu desactivar l'opció de les dades proporcionades per l'usuari, els productes o comptes que utilitzen l'etiqueta de Google de què es tracti no podran rebre dades d'aquesta funció.
  2. Trieu com voleu incloure les dades que proporciona l'usuari. Les dades que proporciona l'usuari es xifraran amb la funció resum perquè continuïn sent privades i després s'enviaran als productes de destinació configurats per rebre-les amb altres dades d'esdeveniments. Podeu activar una o més opcions de configuració:
    1. Detecció automàtica: inspeccioneu automàticament la pàgina per trobar-hi cadenes que coincideixin amb un patró d'adreces electròniques.
    2. Selectors CSS i de variables: especifiqueu els selectors CSS o les variables de JavaScript a la pàgina.
    3. Manual mitjançant el codi: modifiqueu l'etiqueta de Google per recollir dades al nivell de compte. Consulteu com configurar conversions millorades amb l'etiqueta de Google.
  3. Feu clic a Desa.
Nota: l'ús d'aquesta etiqueta està subjecte a les condicions que regeixen el servei en què s'utilitza.

Recull esdeveniments de Universal Analytics

Activeu l'interruptor per recollir un esdeveniment cada vegada que es compleixi un termini o es produeixi un esdeveniment personalitzat de ga() heretat o una crida d'excepció de Universal Analytics al vostre lloc web.

Defineix el trànsit intern

Definiu adreces IP el trànsit de les quals s'hagi de marcar amb un identificador de tipus de trànsit personalitzat. Al trànsit entrant de les adreces IP coincidents s'hi afegirà un paràmetre traffic_type amb el valor seleccionat.
Consell: aquesta funció es pot utilitzar per marcar el trànsit intern en coordinació amb la configuració dels productes de destinació, com ara el filtratge de dades a Google Analytics.
  1. Feu clic a Crea.
  2. A l'extrem superior dret, seleccioneu la icona de llapis Pencil Edit icon per editar la configuració.
  3. A la secció "Nom de la regla", poseu un nom descriptiu a la regla.
  4. A la secció "traffic_type", trieu el nom del paràmetre traffic_type. El valor predeterminat és "internal".
  5. A la secció "Adreça IP", seleccioneu el tipus de concordança i introduïu un valor. Si no sabeu quina és la vostra adreça IP, feu clic a Quina és la meva adreça IP?. Es poden cercar coincidències amb adreces IPv4 o IPv6. Els intervals d'adreces IP es poden especificar mitjançant la notació de l'encaminament entre dominis sense classe (CIDR), com ara 192.0.2.0/24 o 2001:db8::/32. Més informació sobre la notació CIDR
  6. Utilitzeu valors diferents per ajudar-vos a diferenciar i filtrar els diferents conjunts de trànsit.
  7. Feu clic a Afegeix una condició. Quan hàgiu acabat, feu clic a Crea.

Enumera les referències no desitjades

Especifiqueu els dominis el trànsit dels quals no s'hagi de considerar una referència. Aquesta funció afegirà el paràmetre ignore_referrer als esdeveniments de les pàgines en què la font del trànsit coincideixi amb els dominis especificats.
Consell: aquesta funció es pot utilitzar per especificar el trànsit de referència que no voleu que afecti el mesurament als productes de destinació (per exemple, ignorant les referències no desitjades a Google Analytics).
  1. Seleccioneu-la per ignorar les referències que coincideixin amb qualsevol de les condicions següents com a fonts del trànsit. Podeu seleccionar els tipus de concordança següents:
    1. Conté
    2. Comença per
    3. Acaba amb
    4. Coincideix exactament amb
    5. Coincideix amb l'expressió regular
  2. Feu clic a Afegeix una condició. Quan hàgiu acabat, feu clic a Crea.

Ajusta el temps d'espera de la sessió

Els productes com Google Analytics 4 que reben dades de l'etiqueta de Google utilitzen sessions per mesurar els períodes d'activitat dels usuaris als llocs web en què està instal·lada l'etiqueta. Feu servir aquesta funció per canviar el temps que han de durar les sessions ajustant quant tarden a caducar per inactivitat o a esdevenir sessions amb implicació.

1. Ajusteu el temps d'espera de la sessió seleccionant les hores i els minuts. Una sessió s'inicia quan s'obre una pàgina web i finalitza després d'un període d'inactivitat per part de l'usuari. El temps d'espera predeterminat és de 30 minuts, però es pot ajustar aquí.
  2. Ajusteu el temporitzador per a les sessions amb implicació seleccionant el nombre de segons. Una sessió esdevé una "sessió amb implicació" si dura més d'un període de temps determinat. El llindar predeterminat del temps d'implicació és de 10 segons, però es pot ajustar aquí. Més informació sobre les sessions
  3. Feu clic a Desa.

Anul·la la configuració de galetes

Canvieu la durada i el mode d'actualització de les galetes. Podeu anul·lar la configuració de galetes pròpies de Google. Més informació sobre les galetes i la identificació d'usuaris

Les etiquetes de Google utilitzen galetes pròpies amb diverses finalitats. Aquestes galetes tenen opcions de configuració de caducitat i d'actualització predeterminades, però les podeu personalitzar per anul·lar-les.

1. Feu clic a la casella de selecció per anul·lar la configuració predeterminada de caducitat i d'actualització de les galetes que s'utilitzen amb finalitats analítiques.
  2. Definiu quant tarden a caducar les galetes analítiques. Les galetes caducaran quan hagi transcorregut el valor indicat en aquest camp després que s'hagin definit o actualitzat. Més informació sobre la caducitat de les galetes
  3. A "Actualització de les galetes", trieu:
    1. Defineix el temps de caducitat de les galetes en relació amb la visita més recent: de manera predeterminada, cada vegada que un usuari visita el vostre lloc web, les etiquetes de Google actualitzen la data de caducitat de les galetes associades, amb la qual cosa s'amplia el temps de vida de les galetes en relació amb la visita més recent de l'usuari.
    2. Defineix el temps de caducitat de les galetes en relació amb la primera visita: podeu definir opcionalment el temps de caducitat de les galetes en relació amb la primera visita dels usuaris. En aquest cas, la caducitat es defineix una vegada i no s'actualitza mai. Més informació sobre l'actualització de les galetes
  4. Feu clic a Desa.

Gestionar l'ús de dades als serveis de Google

Podeu decidir quins serveis de Google poden rebre dades d'usuaris finals consentides. Per obtenir un mesurament òptim, assegureu-vos que tots els serveis de Google rebin dades d'usuari final consentides.

Si la vostra empresa requereix que restringiu la compartició de dades en els serveis de Google, trieu Selecciona els serveis de Google. Seleccioneu tots els serveis de Google que poden rebre dades amb el consentiment dels usuaris per al mesurament i la personalització.

Assegureu-vos de declarar al bàner de consentiment quins serveis de Google reben dades amb el consentiment de l'usuari.

Quan hàgiu definit les opcions de configuració de l'etiqueta de Google, podeu gestionar-la des de la pestanya "Administració".

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
Cerca
Esborra la cerca
Tanca la cerca
Menú principal
true
Cerca al Centre d'ajuda
true
true
true
true
true
false
false